El Club Tir Precisió Manresa sóm una associació esportiva sense ànim de lucre, dedicada a la pràctica i promoció de totes les modalitats de tir reconegudes per la ISSF i la R.F.E.D.T.O. tant en precisió com tir dinàmic, així com les modalitats de avantcàrrega reconegudes per la MLAIC, passa’t per les galeries per fer-te una idea de les nostres instal.lacions.

El Club Tir Precisió Manresa va ser fundat el 1959 per un grup d’aficionats al tir de precisió, ocupant per aquell temps una parcel.la a l’Estadi Municipal “El Congost” de reduïdes dimensions que, amb tot just 15 llocs de tir, va donar servei als amants d’aquest esport fins a 1991.

baba93_e55025df4335234a64af1973171c3596.jpg


Aquestes instal.lacions van ser unes de les primeres que van existir a la zona catalana. Aquestes, juntament amb les del Club de Tir Precisió Barcelona, van perdurar durant molts anys com a punt de referència per a la pràctica del tir olímpic.


Del notable creixement d’aquesta afecció van néixer i es van establir altres clubs de tir, amb les seves corresponents instal.lacions, a comarques limítrofes i poblacions properes a Manresa, tals com:  Berga, Vic, Sallent, Martorell, Súria i Igualada.


El 1991 va començar la construcció d’un nou camp de tir, sota els auspicis de l’Ajuntament de Manresa i la Generalitat de  Catalunya, essent inaugurat oficialment el dia 22 de Febrer de 1992. Aquestes noves i modernes instal.lacions, construïdes segons normativa de la U.I.T. (Unió Internacional de Tir), es situen al Polígon Industrial “Bufalvent” de Manresa i compten amb 45 llocs de tir.


En aquestes instal.lacions es celebren competicions d’arma curta i llarga en les seves diferents modalitats olímpiques, amb un apretat  calendari esportiu. L’any 2000 s’inaugurà una galeria independent de 25 llocs de tir per a la pràctica de les modalitats d’aire comprimit.

baba93_0f93c020fad4e8617aff87c902b57c10.jpg


El Club, amb els seus diferents equips, participa en un campionat intercomarcal, organitzat conjuntament amb d’altres Clubs de Tir, en el que es practiquen les modalitats de Carrabina Matx Olímpic, Pistola Estàndard,  Bench Rest (fusell militar), Pistola Foc Central, Carrabina Lleugera estès, Pistola 9 mm, i Carrabina Pneumàtica.


A més, alguns tiradors participen individualment en competicions de tir d’àmbit regional i nacional,  organitzades per la “Real Federación Española de Tiro Olímpico”, la Federació Catalana de Tir, la Generalitat de Catalunya i altres clubs de tot el territori nacional.


Aquest Club compte també amb un planter d’Àrbitres, enquadrats tots ells en el Col.legi Català d’Àrbitres, que dirigeixen les competicions, sota els corresponents Reglaments de Tir i, inclús, alguns d’ells, participen en competicions d’àmbit nacional i internacional.


Actualment, l’Entitat compta amb aproximadament 600 socis i està regida per una Junta Directiva, que es renova cada sis anys.